Svet 0

17.06.2024.

21:39

Jak udar na Hamas: Ubijeni su

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su onesposobile oko polovine borbenih snaga Hamasa u Rafi na jugu Pojasa Gaze i da su ubile najmanje 550 naoružanih boraca u toj oblasti.

Izvor: Tanjug

Jak udar na Hamas: Ubijeni su
Profimedia

Podeli:

IDF navodi da je 162. divizija izraelske vojske, koja se bori u Rafi više od 40 dana, prvo preuzela kontrolu nad istočnim predgrađem toga grada i graničnim prelazom sa Egiptom početkom maja, preneo je Tajms of Izrael.

Ističe se da je u drugoj etapi operacije, oko desetak dana kasnije, divizija zauzela još jedno naselje, dok je u trećoj fazi preuzela kontrolu nad celom granicom između Egipta i Pojasa Gaze, poznatom kao Filadelfijski koridor, i ušla u severozapadno gradsko naselje Tel Sultan.

IDF napominje da je nepoznati broj terorista pobegao iz oblasti Rafe kada je vojska započela ofanzivu.

Ističe se da je izraelska vojska duž Filadelfijskog koridora otkrila stotine raketa, uključujući desetine projektila dugog dometa usmerenih na centralni Izrael, kao i 200 ulaza u tunele Hamasa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: