Utorak, 28.05.2019.

15:36

Talibani ubili najmanje 23 pripadnika avganistanskih snaga

Najmanje 23 pripadnika bezbednosnih snaga Avganistana poginula su u dva napada talibanskih pobunjenika na zapadu i istoku zemlje, izjavili su zvaničnici.

Izvor: Beta

Talibani ubili najmanje 23 pripadnika avganistanskih snaga

Vlasti zapadne provincije Gor saopštile su da je 18 policajaca i pripadnika provladine formacije ubijeno, a sedam ranjeno u višečasovnoj borbi s pobunjenicima blizu grada Feroz Koh.

Za taj sinoćni napad nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost.

Vlasti istočne provincije Logar navele su da su talibani tokom jučerašnjeg napada na vojni kontrolni punkt u oblasti Baraki Barak ubili pet i ranili četiri vojnika, a četiri zarobili, i da su ukrali blindirano oklopno vozilo "hamvi" i municiju.

Za napad u provinciji Logar talibani su preuzeli odgovornost.

Talibani izvode gotovo svakodnevne napade na avganistanske snage, uprkos pojačanim mirovnim naporima u cilju okončanja skoro 18-godišnjeg rata u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: