Utorak, 25.12.2018.

09:38

"Odnosi Moskve i Vašingtona loši i za svet"

Odnosi Moskve i Vašingtona "praktično nepostojeći" što je loše ne samo za dve zemlje već i za svet, i dodao da vidi malo izgleda za njihovo poboljšanje.

Izvor: B92

Foto: Thinkstock

To je izjavio ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzija.

On je u razgovoru s novinarima u Njuorku rekao da bi administracija američkog predsednika Donalda Trampa trebalo da ponudi Severnoj Koreji "neke podsticaje" kako bi se nastavilo s denuklearizcijom Korejskog poluostrva, navodeći da je situacija u ovom momentu "u pat poziciji", prenosi AP.

Kako je rekao, on je zabrinut da se situacija ne vrati na 2017. godinu, kada je bila pojačana opasnost od nuklearnih i raketnih proba i kada je retorika eskalirala.

Govoreći o Iranu, Nebenzija je rekao da ga brine eventualna buduća američka strategija ukoliko sankcije prema toj zemlji ne dovedu do promena u ponašanju koje Trampova administracija želi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: