Utorak, 23.10.2018.

16:11

"Telo je raskomadano, a lice unakaženo"

Telo ubijenog novinara Džamala Kašogija pronađeno je u bašti rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, tvrde neimenovani izvori "Skaj njuza".

Izvor: B92, Tanjug

Foto: Tanjug/AP

Jedan od izvora "Skaj njuza" tvrdi da je Kašogijevo telo "raskomadano", a da mu je lice "unakaženo".

Ranije danas, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u obraćanju pred parlamentom da telo ubijenog novinara još nije pronađeno i zatražio je od Saudijske Arabije da otkrije gde se ono nalazi.

"Zašto telo nekoga, za koga je zvanično potvrđeno da je ubijen, još uvek nije pronađeno?", rekao je u svom obraćanju Erdogan.

"Skaj njuz" podseća da za sada nema novih informacija o navodnom audio-snimku koji je u posedu turskih vlasti, a koji navodno dokazuje da je Kašogi mučen, ubijen, a da su mu potom odsečeni prsti, a telo raskomadano.

Telo Kašogija pronađeno je u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu, izjavio je ranije za Sputnjik lider turske partije Vatan Dogu Perinček.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: