Nedelja, 21.04.2019.

17:40

Šri Lanka: Evakuisano osmoro rumunske dece iz Kolomba

Rumunski ministar Teodor Meleskanu izjavio je da su lokalne vlasti evakuisale osmoro dece na sigurno u jednu vojnu bazu na periferiji prestonice Šri Lanke.

Izvor: Tanjug

Šri Lanka: Evakuisano osmoro rumunske dece iz Kolomba
Foto: EPA-EFE/STR

Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleskanu rekao je da je osmoro rumunske dece bilo u Kolombu u vreme eksplozije.

On je rekao da je ministarstvo u kontaktu sa rumunskim državljanima koji žive ili su bili na odmoru u Kolombu i da oni nisu ni na koji način bili pogođeni terorističkim napadima, prenosi Ađerpres.

Najvažnije je kaže, bilo da se osmoro dece i njihov pratilac iz Kolomba prebaci u vojnu bazu gde je bezbednost na visokom nivou, rekao je ministar.

Tokom posle podneva u Kolombu će biti održan sastanak sa svim ambasadama i konzularnim predstavnicima iz zemalja EU kako bi se saznale nove informacije.

U eksplozijama u nekoliko crkava i hotelima u Šri Lanki poginulo je više od 200 ljudi, a povređeno 450.

Pročitajte još:

Uhapšena sedmorica - ko stoji iza krvavog Uskrsa u Šri Lanki?

Pokolj u Šri Lanki: Serija eksplozija, 207 mrtvih, 450 povređenih VIDEO

Potresne slike iz Šri Lanke obilaze svet FOTO

Objavljen snimak crkve iz koje kulja dim, raste broj mrtvih u Šri Lanki

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: