Sreda, 18.09.2019.

08:20

Makron šalje eksperta u Saudijsku Arabiju

Francuska će poslati eksperte u Saudijsku Arabiju koji će pomoći u istrazi napada na naftno postrojenje Saudi Aramko, za koje SAD optužuje Iran.

Izvor: Tanjug

Makron šalje eksperta u Saudijsku Arabiju
Tanjug/Planet Labs Inc via AP, File

Predsednik Francuske Emanuel Makron oštro je osudio napad, prenela je Jelisejska palata i uverio saudijskog prestolonaslednika Muhameda Bin Salamana da je Francuska posvećena miru u regionu Bliskog istoka.

"Odgovarajući na zahtev Saudijske Arabije, predsednik Makron je potvrdio princu da će Francuska poslati svoje eksperte u Saudijsku Arabiju, koji će učestvovati u istragama s ciljem da se otkrije ko je i na koji način počinio napade", saopšteno je iz Jelisejske palate.

Napad koji je prepolovio izvoz Saudijske Arabije mogao bi da našteti nameri francuske diplomatije da spreči konflikt izmedju SAD i Irana, rekle su diplomate Rojtersu nakon što je francuski visoki zvaničnik imao razgovore u Saudijskoj Arabiji.

Odgovornost za napad na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji prezueli su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, ali SAD tvrde da si krstareće rakete i dronovi lansirani iz južnog Irana i severnog dela Zaliva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: