Utorak, 14.07.2020.

21:27

"Osuđujem napade na bratski Azerbejdžan" FOTO

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je Jermenija odgovorna za eskalaciju situacije na granici sa Azerbejdžanom, prenosi Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Foto: Tanjug/Armenian Defense Ministry Press Service/PanPhoto via AP

On je optužio Jerevan za provokacije s namerom da stvori novo žarište u regionu.

"Odlučno osuđujem napade Jermenije na bratski Azerbejdžan. Veoma smo zabrinuti zbog sistematskih napada Jermenije. To je smišljeni napad, a njegov cilj je provokacija kako bi se stvorilo novo žarište u regionu i blokirao proces normalizacije problema Nagorno-Karabaha", rekao je Erdogan novinarima.

Turski predsednik je Azerbejdžanu obećao podršku protiv "bilo kakvih napada".

Sukobi na granici izbili su u nedelju. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izvestilo je da ima gubitaka na obe strane, dok su u Jerevanu saopštili da je Azerbejdžan nastavio granatiranje jermenskih položaja i u ponedeljak ujutru.
Foto: Tanjug/AP Photo/PanARMENIAN Photo, Hrant Khachatryan, File

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: