Subota, 06.04.2019.

15:02

Stravičan sukob migranata i policije na severnoj granici Grčke FOTO

Grčka policija se sukobila sa migrantima i izbeglicama koji kampuju u blizini severne granice u nadi da će preći u susedne zemlje i nastaviti dalje u Evropu.

Izvor: Tanjug

Stravičan sukob migranata i policije na severnoj granici Grčke FOTO
Foto: Tanjug/AP/Giannis Papanikos

Stotine ljudi, uključujući decu, stigle su u četvrtak na polje pored izbegličkog kampa Diavata u blizini granice sa Severnom Makedonijom i započele postavljanje šatora.

Njih su podstakli izveštaji na društvenim medijima o planovima za organizovani pokret za prelazak grčke severozapadne kopnene granice sa Albanijom početkom aprila.

Policija je ispalila suzavac na desetine ljudi, koji su bacali kamenje i boce, mada su neki od njih u naručju držali decu, pokušavajući da razbiju policijski kordon i stignu do puta koji vodi do granice.

Oko 100 šatora je postavljeno na polju koje čuva policija. Ljudi su odbili da odu, uprkos pozivima da se vrate u smeštajne centre i upozorenja da će dalje putovanje biti nemoguće.

"Laž je da će granice biti otvorena", rekao je ministar za migracije Dimitris Vicas za grčku državnu televiziju ERT u petak.

Desetine hiljada izbeglica i migranata, uglavnom iz Sirije, Iraka i Avganistana, zaglavljene su u Grčkoj otkada su zemlje Balkana zatvorile svoje granice 2016. godine, blokirajući glavni prolaz ka severnoj Evropi.
Foto: Tanjug/AP/Giannis Papanikos
Foto:Tanjug/AP/Giannis Papanikos
Foto: Tanjug/AP/Giannis Papanikos
Foto: Tanjug/AP/Giannis Papanikos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: