Četvrtak, 05.10.2023.

07:31

Vučić sa Zelenskim, Sunakom, Sančezom, Orbanom...; "Pričali smo o situaciji na KiM" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kongresni centar Granade, gde će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice.

Izvor: Tanjug

Vučić sa Zelenskim, Sunakom, Sančezom, Orbanom...;
Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

On se na marginama samita sreo sa predsednikom Vlade Kralјevine Holandije Markom Ruteom, sa sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom, kao i sa premijerom Kralјevine Norveške Jonasom Garom Stereom.
Predsednik Republike Srbije sastao se predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.
Predsednik Srbije razgovarao je i sa predsednicom Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir.
Vučić se sastao i sa premijerkom Italije Đorđom Meloni.
Vučić se, takođe, susreo i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom.
Vučić se sastao i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.
Pre toga, predsednik Srbije sreo se sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

"Kratak susret sa prijateljima Orbanom i Kovačevskim pred početak Samita, na kojem će se razgovarati o brojnim važnim temama za današnju Evropu, a nadamo se i Zapadni Balkan", napisao je Vučić uz fotografiju na Instagramu.
On se sastao i sa premijerom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

"Srdačan susret sa premijerom Sančezom. Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu", napisao je Vučić.
Vučić je ranije naveo da je imao susret i sa premijerom Britanije Rišijem Sunakom.

"Odličan razgovor sa premijerom Sunakom". Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama", naveo je Vučić na Instragramu na nalogu "Buducnostsrbijeav".
Kako se ističe, na taj skup pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje radi jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Vučić će učestvovati i na okruglom stolu na temu: "Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena". Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Gruzije Iraklijem Garibašvilijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: