Kosovo 7

15.06.2024.

21:38

Petković o privođenju maloletnika: "Potezanje dugih cevi protiv dece je Kurijeva poruka mira"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je da je privođenje i prekomerna upotreba sile Kosovske policije nad srpskom omladinom u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na severu Kosova nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira.

Izvor: Kosovo online

Petković o privođenju maloletnika: "Potezanje dugih cevi protiv dece je Kurijeva poruka mira"
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

On je dodao da je ustvari cilj samo jedan "teror bez uzdržavanja i granica", kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta.

"Ničim izazvano nasilje specijalne policije nad srpskom omladinom je zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini, i ilustracija same suštine Kurtijeve politike mržnje i nasilja“, poručio je Petković

Naveo je da ovaj strašni događaj u Leposaviću nije incident, već predominantna politika, i nije prekomerna upotreba sile, već svakodnevna matrica policijskog postupanje na severu Kosova.

"Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece je Kurtijeva poruka mira i demokratije, ili je tako očigledno čitaju oni koji za ovakvo postupanje Prištinu žele da nagrade članstvom u međunarodnim organizacijama. Krajnje je vreme da se pogleda istini u oči i prizna da je svaka podrška Kurtijevim šovinističkim akcijama saučesništvo u stvaranju tamnog vilajeta u srcu Evrope, gde je svaka logika poništena i svaka pozitivna vrednost prerasla u sopstvenu suprotnost", istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da je Beograd još jednom najozbiljnije i sa velikom zabrinutošću apeluje na odgovorne činioce u međunarodnoj zajednici da spreče Kurtija u kampanji mržnje i nasilje protiv srpskog naroda na Kosovu, jer bez toga su stabilnost i mir u regionu zapadnog Balkana na ivici provalije.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: