Četvrtak, 05.07.2018.

12:17

RHMZ u petak "pali" crveni meteo alarm / FOTO

U petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima očekuje se veća količina padavina. U petak crveni meteo alarm.

Izvor: B92

RHMZ u petak
Printscreen RHMZ

Kako je upozoreno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, dok će intenzivniji grmljavinski procesi lokalno usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije čak je proglašen i crveni meteo alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode, koje, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugrooziti bezbednost ljudi i životinja.

U crvenoj zoni opasnosti 6. jula, odnosno u petak, će biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo alarma. Za ostatak Srbije važi žuti meteo alarm.
U subotu, 7. jula Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije biće pod narandžastim meteo alarmom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: