Sreda, 04.12.2019.

11:37

Tramp i Makron: "Odvratno" i "Ne izvinjavam se"

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio danas da se izvini za izjavu da se NATO suočava s "moždanom smrću".

Izvor: Tanjug

Tramp i Makron:
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

On je ujedno ocenio da bi njegove primedbe mogle da pomognu da se otpočnu pregovori u Alijansi o važnim strateškim pitanjima.

Prilikom dolaska na sastanak lidera Severnoatlatlantske alijanse u blizini Londona, Makron je, na pitanje da li ostaje pri svom stavu, rekao: "Da, apsolutno. Zapravo, to nam je omogućilo da pokrenemo neke ključne debate", prenosi Rojters.

Kao najvažniju od njih izdvojio je izgradnju održivog mira u Evropi, dodaje AP.

On je naveo da bi u NATO trebalo da se vode debate i o drugim stvarima osim budžeta i finansija. "Tako da mislim da je naša odgovornost da razmotrimo nejasnoće, koje mogu biti štetne i pokrenemo pravu stratešku debatu", poručio je Makron.

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je juče da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

"Nikome NATO nije više potreban nego Francuskoj", rekao je Tramp, dodajući da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: