Utorak, 03.09.2019.

23:47

SAD uvele sankcije i svemirskim agencijama Irana; "Koriste ih kao izgovor"

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije u utorak protiv tri iranske svemirske agencije, saopštilo je američko ministarstvo finansija.

Izvor: B92, Tanjug

SAD uvele sankcije i svemirskim agencijama Irana;
Ilustracija: Deposit photos/lightsource

Navedeno je da se koriste za unapređenje programa Teherana balističkih raketa.

"Sankcije su uvedene iranskoj Svemirskoj agenciji, Svemirskom istraživačkom centru i Astronautičkom istraživačkom institutu", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Nove sankcije su uvedene usred tenzija oko iranskog nuklearnog programa.

"SAD neće dozvoliti Iranu da koristi svemirski program kao paravan za unapređenje programa balističkih raketa", navedeno je u saopštenju Majka Pompea.

Američki predsednik Donal Tramp povukao se prošle godine iz nuklearnog sporazuma koji je Teheran potpisao sa svetskim silama 2015. godine.

Tramp je u poslednje vreme izražavao spremnost za nastavak pregovora sa Teheranom, ali su iranski zvaničnici kategorični u tome da pregovora neće biti dok američke sankcije ne budu ukinute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: