Petak, 02.06.2023.

07:57

Nova odluka: Formiraju se dve nove armije i dva vojna okruga

U Oružanim snagama Rusije ove godine će biti formirane dve armije, armijski korpus, nova vojna pomorska oblast, pet divizija, 26 brigada i dva vojna okruga.

Izvor: Sputnjik

Nova odluka: Formiraju se dve nove armije i dva vojna okruga
Foto: Profimedia

To je saopštio zamenik načelnika Generalštaba ruske vojske, general-pukovnik Evgenije Burdinski.

"U 2023. godini potrebno je blagovremeno obezbediti organizacionu i kadrovsku podršku za formiranje kombinovane i vazdušne armije, armijskog korpusa, Azovskog pomorskog okruga, pet divizija i 26 brigada, kao i formiranje Moskovskog i Lenjingradskog vojnog okruga", navodi Burdinski u članku za časopis "Vojni komesarijati Rusije".

Po njegovim rečima, u kratkom roku moraju biti završeni zadaci povećanja brojnosti Oružanih snaga Rusije u 2023. godini.

To zahteva organizovano popunjavanje redova novim vojnim kadrovima, njihovo raspoređivanje, sveobuhvatna podrška, sinhronizacija događaja sa rokovima za predaju glavnih primeraka naoružanja, vojne i specijalne tehnike i drugih materijalnih sredstava.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u decembru je održao sastanak na kome se razgovaralo o povećanju brojnosti Oružanih snaga do 1,5 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: