Vučić se na Bledu sastao se sa premijerom Slovenije; Očekuje se razgovor sa Lajčakom FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na liderskom panelu 15. Bledskog strateškog foruma "Evropa posle Bregzita i Kovida 19“.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 30.08.2020.

09:33

Default images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras na Bledu s predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom.

To je prvi susret dvojice državnika, nakon što je Janša u martu po treći put izabran za premijera Slovenije.

Razgovaralo se o evrointegracijama, bilateralnim odnosima dve zemlje, ekonomskoj saradnji, kao i o sutrašnjem Bledskom strateškom forumu. Na Bledu se sutra održava 15. Bledski strateški forum (BSF), a Vučić će biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Govoriće i premijeri Italije Ðuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: