Ruski lovac presreo norveški vojni avion

Ruski lovac MiG-31 presreo je norveški vojni avion iznad Barencovog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2020.

16:57

Ruski lovac presreo norveški vojni avion
EPA/YURI KOCHETKOV

Ruski radari danas su otkrili vazdušnu metu iznad neutralnih voda Barencovog mora koja se približavala državnim granicama Rusije.

Podignut je bio lovac MiG-31, iz dežurnih snaga protivvazdušne odbrane Severne flote sa zadatkom da identifikuje metu i spreči narušavanje granice, navodi se u saopštenju koje prenosi TAS.

Posada ruskog lovca je sa bezbedne udaljenosti identifikovala objekat kao avion patrolne avijacije P-3C „Orion“ Ratnog vazduhoplovstva Norveške. Nakon što se norveški avion udaljio od ruske granice, ruski lovac se bezbedno vratio u svoju bazu.

Ruski lovac je leteo u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, pa norveškom avionu nije dozvoljeno da naruši rusku državnu granicu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: