"Policija i tužilaštvo doveli Jovanovića u opasnost"

Pravni savet Narodne stranke upitao je ministra Nebojšu Stefanovića zašto Milan Jovanović nije dobio policijsku zaštitu nakon što su mu zapalili kuću u Grockoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2018.

09:45

"Da li je razlog zbog kog novinar nije dobio policijsku zaštitu upravo pokušaj provale u stan u koji se tek uselio, kako bi se organizatoru pokušaja ubistva olakšao započeti, a nedovršeni zločin?", upitao je predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić.

On je dodao da su policija i tužilaštvo putem pravne kvalifikacije krivičnog dela koje se osumnjičenima stavlja na teret - izazivanja opšte opasnosti umesto pokušaja ubistva, svojim neprofesionalnim postupanjem doveli novinara Jovanovića u situaciju da ponovo bude predmet napada organizatora zločina.

"Srbija je država u kojoj je novinarski posao postao profesija vrhunskog bezbednosnog rizika, ukoliko novinari profesionalno rade svoj posao", dodao je Gajić.

Novinar portala Žig info Milan Jovanović napadnut je u nedelju uveče u privremenom smeštaju na Banovom brdu, gde boravi pošto mu je nedavno zapaljena kuća u Grockoj.

Nepoznate osobe razbile su staklo na vratima terase i pokušale da uđu u stan u kome je bio Jovanović sa suprugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: