North prestaje sa radom

Jedna od najpoznatijih danskih organizacija, North, koja je pre samo 2 godine bila u samom vrhu svetske CS:GO scene je danas rastužila svoje fanove, kada je zvanično saopštila da prestaje sa radom.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Petak, 05.02.2021.

13:59

North prestaje sa radom

U zvaničnoj izjavi Parken Sport & Entertainment-a, kompanije čiji je vlasnik fudbalski klub FK Kopenhagen i North-a, su objasnili da je pandemija korona virusa glavni razlog zašto moraju da ugase svoj esports tim, a loši rezultati u prethodnoj godini svakako nisu pomogli.

”Veoma nam je žao što moramo da ugasimo esports organizaciju kao što je North, koja je ostavila veliku uticaj na profesionalnoj sceni”, izjavio je Lars Bo Jepesen, direktor organizacije i Parken Sport & Entertainment-a.

North se na profesionalnoj sceni pojavio početkom 2017. godine kada su otkupili postavu Dignitasa, koja je samo par meseci pre toga bila na drugoj poziciji svetske rang liste. Iako nisu uspeli odmah da ponove sve rezultate, uspeli su da se plasiraju u dva finala na velikim turnirima, kao i da konstantno budu među TOP10. U februaru 2018. godine su ostvarili tada jedan od najvećih transfera, kada su otkupili Markusa ”Kjaerbye” Kjerbija od Astralisa, što je pokazalo da North ima velike ambicije.

NorthDreamHack

Nažalost, rezultati nisu bili dovoljno dobri, a DreamHack Masters u Stokholmu je bio jedini veliki turnir koji su osvojili. Tada to nije bilo dovoljno dobro, što je rezultiralo čestim promenama u sastavu, da bi na kraju 2020. godina bila stvarno katastrofalna zbog čega su ispeli iz TOP30, pa se sada nalaze na niskom, 48. mestu.

”Bili smo u potrazi za investitorima, ali nažalost nismo uspeli da pronađemo adekvatan izbor. Da bi nastavili sa radom i da bi biznis mogao normalno da funkcioniše, bila bi potrebna značajna investicija, a to nije nešto što sada možemo da uradimo, već moramo da se fokusiram na naš glavni biznis, a to je FK Kopenhagen”, dodao je Lars.

O lošim potezima koje je napravila ova organizacija bih mogao da pišem satima, ali na kraju krajeva, žao mi je što se ovako završava priča jedne ekipe koja je ne tako davno mogla da se bori sa najjačima na svetu. Sve njihove ekipe su raspušete, što znači da su svi igrači sada slobodni agenti. Njima želimo puno sreće, a nadamo se da će se organizacija jednog dana vratiti jača nego ikada ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: