Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo razgovore, ali ništa još uvek nije gotovo. Predsednik komiteta Tomas Bah je izjavio da neće dozvoliti ni jednu video igru na Olimpijadu, koja u sebi poseduje nasilje. Iako ovi razgovori očigledno još uvek nisu blizu bilo kakvog zaključka, ovo je veliki korak napred za sve one, koji se bore da esport bude priznat kao tradcijilan sport.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 13.06.2019.

17:00

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

U svakom slučaju, Olimpijada neće biti prvo takmičenje sa tradicijalnim sportom, koje je uvelo esport, pošto su Azijske igre 2019. godine već najavile dodatno esport takmičenje.

Intel i MOK su ranije već sarađivali i to tokom zimske Olimpijate u Pjongčangu 2018. godine. Tamo je Intel održao Intel Extreme Masters, čiji je cilj bio da predstavi esport kao mogućeg člana Olimpijade u budućnosti. Pored toga, Intel je dodao da nema tačno mišljenje kada je u pitanju esport na Olimpijadi, već da su otvoreni za saradnju, koja bi mogla komitetu da prikaže pun potencijal esporta.

Opširnije možete pročitati na RUR Esports.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: