Milijarder gradi "palatu" u centru Londona: Vredeće skoro 700 miliona $

London -- Kineski milijarder dobio je dozvolu za izgradnju sedmospratne privatne palate površine 5.760 kvadratnih metara sa pogledom na Hajd Park u centru Londona.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/dubassy
Foto: Depositphotos/dubassy

Vestminstersko gradsko veće odobrilo je Čeung Čung-kiu, tajkunu iz Hong Konga da delimično sruši i rekonstruiše zgradu u centru Londona i pretvori u svoj dom koji bi mogao da vredi, prema proceni stručnjaka, 500 miliona funti (skoro 700 miliona dolara), piše Gardijan.

Veće je saopštilo da nije u stanju da zaustavi projekat izgradnje jer je na lokaciji ranije bila jednosobna kuća i pravila planiranja dozvoljavaju njenu zamenu.

Novak Đoković prodao stan u Majami Biču za 6 miliona $ FOTO

Svet je takođe potvrdio da Čeung neće biti dužan da doprinosi izgradnji bilo kojih pristupačnih domova u gradskoj četvrti, kao što je slučaj sa većinom velikih privatnih poseda.

Portparol veća rekao je da je ove godine veće uvelo politiku koja će sprečiti izgradnju novih domova preko 200 kvadratnih metara.

Ova politika se ne odnosi na obnovu postojećih pojedinačnih stanova.

Novi trend među bogatima: Šta zajedničko imaju Lebron, Tramp i Šakira? FOTO

Izgradnja pravog tipa domova za život ljudi je prioritet saveta a "Vestminster je od 2017. godine isporučio preko 725 novih pristupačnih domova".

Planovi koji su jednoglasno izglasani na sastanku odbora, pokazuju da će imanje imati dvoranu sa trostrukom visinom i podrum na dva nivoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 97 idi na stranu