Svet

Ponedeljak, 24.05.2021.

14:31

Arapi poslali upozorenje Boingu

Boing je odbio da komentariše.

Izvor: Index

Arapi poslali upozorenje Boingu
Ilustracija: EPA, Gary He

Direktor vazduhoplovne kompanije Emirejts (Emirates) Tim Klark upozorio je američkog proizvođača vazduhoplova Boinga (Boeing) da će odbiti isporuku mlaznjaka 777x ako ne ispuni ugovorne obaveze o tehničkim karakteristikama.

Klark je rekao da do sada nije dobio nikakve detalje o tehničkim specifikacijama mlaznih motora, iako su probni letovi započeli 2020. godine.

Uticajni veteran te industrije zabrinut je, smatrajući da je Boing donedavno previše obećavao o tehničkim karakteristikama novih mlažnjaka, uključujući 737 MAX i 787 Dreamliner, koji su u saobraćaju, prenosi Indeks pisanje Hine.

Živote u njima izgubilo stotine ljudi: Kontroverzni avioni opet prizemljeni zbog novog problema

"Nećemo prihvatiti vazduhoplov ako ne ispune ugovorenih 100 posto. U slučaju da ne rade ono što su rekli da će raditi i što su ugovorili, nećemo prihvatiti te vazduhoplove", rekao je Klark.

Boing odbio da komentariše

Boing je odbio da da komentar. Proizvođača motora Dženeral Elektrika (General Electric - GE) nije bilo moguće odmah kontaktirati za komentar.

Revolucionarno: Avion sa tri para krila FOTO

Emirejts je jedan od najvećih svetskih vazduhoplovnih prevoznika na velike udaljenosti. Ima flotu od oko 140 Boinga 777-300s i 115 Erbasa (Airbus) A380. Naručio je 125 mlaznjaka 777x i 30 modela 787, u vrednosti od više od 50 milijardi dolara.

Boing razvija širokotrupni mlaznjak, novu verziju svoje popularne serije 777, s ciljem da ga predstavi krajem 2023. godine, tri godine kasnije od planiranog.

Emirejts, koji je trebalo da dobije svoj prvi mlaznjak prošlog jula, sumnja da će početi da dobija ​​mlaznjake do 2024. godine, iako mu je Boing rekao da će doći krajem 2023. godine, rekao je Klark.

Objavljen video-snimak koji detaljno prikazuje kako će izgledati Aerodom "Nikola Tesla"

"Postoje problemi u vezi sa tim vazduhoplovom. Nije mi u potpunosti jasno kad ćemo ih dobiti", kazao je Klark.

Dodao je da to znači da Emirejts, kupac koji je trebalo da predstavi nove mlaznjake, tokom sledeće tri godine nema način na koji će zameniti svoje trenutne 777-300s novim modelima 777x.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: