Amazon časti radnike - 100 dolara za potvrdu o vakcini

Njujork -- Američki tehnološki div Amazon najavio je danas da otvara 75.000 radnih mesta širom svoje mreže skladišta i centara za distribuciju u SAD i Kanadi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, wolterke
Foto: Depositphotos, wolterke

Takođe, kompanija je najavila i da će ponuditi bonus od 100 dolara novim zaposlenima koji poseduju potvrdu da su vakcinisani protiv kovida 19.

Iz Amazona su dodali da će na tim poslovima nuditi prosečnu početnu platu od 17 dolara po satu, što je odraz nedavnog povećanja zarada u rasponu od 50 centi do tri dolara po satu za više od pola miliona zaposlenih u SAD koji rade u toj kompaniji, prenosi CNBC.

Nuđenje raznih pogodnosti kako bi se privukli kandidati sve je raširenija pojava među američkim firmama koje traže radnu snagu na kadrovski sve oskudnijem tržištu rada.

Pojedina preduzeća kažu da imaju problem da nađu radnike, što pripisuju proširenim pogodnostima koje uživaju nezaposleni. Kritičari tvrde da bi poslodavci trebalo da razmotre povećanje plata kako bi privukli radnike.

Kompanije, među kojima su Čipotl i Mekdonalds, najavile su poslednjih dana povećanje plata kako bi privukle radnike.

Zato i Amazon nudi bonus do 1.000 dolara za potpisivanje ugovora o radu na nekim lokacijama kako bi privukao radnike.

Ova kompanija je vodila agresivnu politiku zapošljavana novih ljudi tokom pandemije koronavirusa, pri čemu je primila čak 500.000 radnika 2020. godine kako bi uspela da odgovori snažnom skoku tražnje kupaca preko interneta.

Istovremeno je profit ulagala u fizičko širenje poslovanja, otvarajući nova skladišta, baze za vazdušni transport robe i druge objekte ekstremno brzo, dodaje CNBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu