Sve za kupce - lift se poziva nogom

Bangkok -- Tržni centar u Bangkoku zamenio je dugmad za pozivanje lifta sa nožnim papučicama kako bi sprečio širenje Covida 19 i pomogao kupcima da se osećaju sigurnije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, gpointstudio
Foto: Depositphotos, gpointstudio

Kupci na trgu Sikon u Bangkoku bili su iznenađeni i zbunjeni kada su posle skoro tri meseca došli ponovo u šoping mol i videli pedale ispred liftova, ali i u kabini, a kada su shavatili čemu one službe bili su zadovoljni odlukom menadžmenta jer više nije bilo potrebe da dodiruju rukama bilo šta u liftu.

"Sada nogom možemo da pozovemo lift, a kada uđemo pritiskom na jednu od devet pedala biramo sprat na koji idemo", rekli su oduševljeni žitelji glavnog grada Tajlanda, gde su tržni centri i robne kuće otovorene pre šest dana.

Prote Sosotikul, potpredsednik kompanije Sikon development, koja je vlasnik mola kaže da su pedale mnogim ljudima pomogle da budu opušteniji i da ne misle da moraju da pritiskaju dugmad koju su svi već ispipali.

Odluka o otvranju molova usledila je nakon više od dva i po meseca od zatvaranja, u okviru druge faze relaksacije mera jer je broj novih slučajeva koronavirusa smanjen.

Na Tajlandu, zemlji koja ima 65 miliona stanovnika evidentirano je 3.039 pozitivnih slučajeva i 56 izgubljenih života. U sredu je registrovan jedan novooboleli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 178 idi na stranu