Tramp traži od Abea da Japan kupuje više proizvoda američkih farmera

Predsednik SAD Donald Tramp direktno je zatražio od japanskog premijera Šinza Abea da Japan kupi američke poljoprivredne proizvode u "pozamašnoj vrednosti".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

15:26

Tramp traži od Abea da Japan kupuje više proizvoda američkih farmera

To je objavila japanska novinska agencija Kjodo pozivajući se na neimenovane izvore iz japanske i američke vlade.

Tramp je zatražio od Japana da kupi specifične proizvode kao što su soja i pšenica, izvestio je Kjodo, dodajući da je taj zahtev izdvojen iz okvira tekućih trgovinskih razgovora između Vašingtona i Tokija.

Prema navodima japanske agencije, vlada u Tokiju će razmotriti odgovor, a u opticaju je predlog da kupuje američke poljoprivredne proizvode radi pomoći u hrani afričkim državama, prenosi Rojters.

Vrednost kupljenih poljoprivrednih proizvoda mogla bi da iznosi nekoliko stotina miliona dolara, uključujući troškove transporta.

Japan i SAD su se saglasili da će težiti postizanju sveobuhvatnog sporazuma o bilateralnoj trgovini do septembra, u nastojanju da premoste razlike u stavovima oko tarifa na govedinu i automobilski sektor, izvestio je japanski poslovni dnevnik "Nikei" ranije ovog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: