Oštro: Amerika preti sankcijama, Rusija ne brine za Severni tok 2

Zvanični Kremlj danas je saopštio da sankcije SAD za kompanije uključene u gradnju Severnog toka 2 neće uticati na taj projekat, jer je već u poodmakloj fazi.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

14:13

Oštro: Amerika preti sankcijama, Rusija ne brine za Severni tok 2
Foto: Epa/JENS BUETTNER

"To je međunarodni projekat, na njemu radi grupa velikih internacionalnih kompanija", kazao je portparol Kremlja Dimitri Peskov.

Američki ministar energetike Rik Peri izjavio je danas da će "u ne tako dalekoj budućnosti" biti usvojen Zakon o sankcijama kojim će se uvesti ograničenja za kompanije uključene u "Severni tok 2".

"Protivljenje Severnom toku 2 je i dalje veoma aktuelno u SAD", izjavio je Peri na konferenciji za novinare tokom posete Kijevu, gde prisustvuje ceremoniji inauguracije novoizabranog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, prenosi Rojters.

Peri je naveo i da će američki Senat usvojiti predlog ovog zakona, da će ga Predstavnički dom odobriti i da potom ide na potpisivanje kod predsednika Donalda Trampa.

Ovaj projekat našao se na udaru SAD i nekih istočnoevropskih zemalja koje strahuju da će gasovod povećati zavisnost EU od ruskog gasa, navodi agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: