Upoznajte najbogatiju ženu na svetu koja je bogatstvo sama zaradila

Najbogatija žena na svetu koja je svoje bogatstvo sama zaradila, a nije ga nasledila, svoju karijeru je zapravo započela radom u fabrici za 16 dolara mesečno.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

14:50

Upoznajte najbogatiju ženu na svetu koja je bogatstvo sama zaradila
Foto: peshkova/Depositphotos

Nakon četiri godine provedene u fabrici, Wu Yajun je odlučila da promeni svoju inženjersku profesiju i počela je za kineske novine da piše o nekretninama.

Kada je napokon mogla da kupi svoj prvi stan, susrela se s nizom problema poput nedostatka gasa u stanovima, lošeg osvetljenja ili pak problema s liftom u zgradi, piše Novac.hr.

To ju je podstaklo da sa svojim tadašnjim suprugom osnuje Longfor Properties, kompaniju koja se bavi prodajom nekretnina.

Prvu rezidencijalnu nekretninu kompanija je prodala 2007. godine i to za 157 dolara po kvadratu, što je u to vreme bilo čak dvostruko više od prosečnog prihoda s kojim je jedno kinesko domaćinstvo na mesečnom nivou raspolagalo.

Uz to, Longfor je i jedan od pokretača šoping centara u Kini. Sedište kompanije je u Hong Kongu, a posluje u 47 gradova širom zemlje.

Yajun je danas prema Blumbergovom indeksu milijardera najbogatija žena na svetu sa bogatstvom od 8,3 milijarde dolara koje je sama zaradila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: