Grad od mlrd. dolara bez stanovnika

Novi Meksiko -- U blizini gradića Hobs u Novom Meksiku uskoro bi trebalo da se počne sa gradnjom "grada duhova", izjavio je gradonačelnik Hobsa Sem Kob.

Izvor: Vijesti
Podeli

Na ovom mestu naučnici će imati priliku da testiraju i razvijaju obnovljive izvore energije, inteligentna saobraćajna rešenja, kao i novu generaciju bežičnog interneta.

Kompanija Pegasus Holdings će izgraditi klasični američki gradić za oko 35.000 stanovnika, samo što u njemu neće živeti niko.

Novi grad zvaće se Centar za inovacije, testiranje i procene.

Projekt je najavljen još prošle godine, ali su Pegasus i partnerska kompanija CITE Development tražili lokaciju koja ispunjava potrebne uslove.

Investitori su tražili otvorene prostore, a dodatni plus je bila blizina federalnih istraživačkih objekata.

To će biti prvi grad te vrste na svetu, a u njegovu izgradnju biće uloženo milijardu dolara. Investitori su tražili otvorene prostore, a dodatni plus je bila blizina federalnih istraživačkih objekata

Svrha izgradnje "grada duhova" je omogućiti istraživačima da testiraju nove tehnologije na postojeću infrastrukturu bez uplitanja u svakodnevni život.

"Jedino što nećemo raditi je razorno ispitivanje, odnosno, nećemo raznositi stvari, nadam se", kazao je Bob Bramli iz Pegasus Holdingsa.

Ovaj projekt je otvorio 350 radnih mesta. Gradnja će početi 30. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu