Svet

Nedelja, 03.05.2020.

18:45

Lufthansa očekuje kraj pregovora sa vladom uskoro

Nemačka Lufthanza nada se da bi pregovori sa nemačkom vladom o spasavanju tog preduzeća mogli da se okončaju uskoro, naveo je odbor avio-kompanije.

Izvor: Tanjug

Lufthansa očekuje kraj pregovora sa vladom uskoro
Foto: Epa/ARMANDO BABANI

Zabrane putovanja prisilile su nemačku grupu, koja obuhvata Svis i Ostrijan erlajns, da prizemlji 700 svojih aviona, što je dovelo do pada broja putnika za 99 odsto i prouzrokovalo da grupa gubi oko milion evra rezerve likvidnosti na sat, prenosi Rojters.

"Procenjujemo da bi ovi razgovori mogli uskoro da budu završeni", napisali su u pismu izvršni direktor Karsten Spor i članovi odbora, dodajući da takođe proveravaju moguću alternativu, mada ne očekuju da će im biti potrebna.

Lufthanza pregovara o pomoći u iznosu od 10 milijardi evra, što bi za rezultat imalo to da vlada dobije udeo od 25,1 odsto u avio-kompaniji, objavio je u petak nedeljnik "Špigl".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: