Vučić objavio: U decembru svima od države još po 20 evra; "Spremam veliko iznenađenje"

Doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru, kaže Aleksandar Vučić

Izvor: B92
Podeli
TANJUG/ JADRANKA ILIC
TANJUG/ JADRANKA ILIC

"Spremam veliko iznenađenje sa mojim prijateljima iz Vlade za penzionere u sledećoj godini", dodao je predsednik Srbije i naveo da Srbija ove godine očekuje da bude u prve tri zemlje u Evropi po stopi rasta.

On je poručio da će u septembru penzioneri dobiti po 50 evra dok će u novembru svim punoletnim građanima biti uplaćeno još po 30 evra.

"Imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru", kaže Aleksandar Vučić.

Na taj način penzioneri će do kraja godine dobiti po sto evra, dok će svi punoletni građani dobiti po 50 evra od države.

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 evra, tako da će penzioneri dobiti 80 evra.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo preko 200 miliona evra suficita u budžetu. On je rekao da je u "prvoj polovini godine zabeležen rast od 8,3 odsto".

"Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", kazao je Vučić.

Vučić je naveo da će novac dobiti svi oni koji su se za njega već prijavili a biće otvorena prilika i za dodatne prijave. Kako kaže, on će predložiti "veliko uvećanje" iznosa po rođenom detetu, i to i za prvorođeno i za ostalu decu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je i da za nekoliko dana počinje gradnja fabrike vakcina u Srbiji.

Vučić je gostujući na Pinku potvrdio da će 1. septembra biti završena i gradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu