Vajsroj uskoro otvara vrata u Srbiji; otkrivamo: Šta donosi investicija vredna 54 miliona evra?

Američki ugostiteljski brend "Vajsroj hotels end rizorts" (Viceroy Hotels & Resorts) uskoro će otvoriti svoj prvi hotel na evropskom kontinentu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 05.06.2021.

13:08

Vajsroj uskoro otvara vrata u Srbiji; otkrivamo: Šta donosi investicija vredna 54 miliona evra?
Foto: Viceroy Kopaonik

Za svoju prvu evropsku destinaciju izabrali su upravo - Srbiju. Preciznije, Kopaonik.

Hotel će, prema ranijim najavama, imati 119 soba i penthaus, ski-bar, restoran, spa-centar, tri sale za sastanke, biblioteku, spoljni džakuzi, dečji klub i ski-servis.

Zvanična ceremonija otvaranja zakazana je za 15. jun, dok će hotel dočekivati prve goste već od 16. juna, rečeno je iz "Vajsroj Kopaonik" za B92.net.
Foto: Viceroy Kopaonik
Zašto baš Srbija?

Kako navode u ovoj kompaniji, kao najveće i najpoznatije skijalište u Srbiji, Kopaonik ima mnoštvo razloga da postane sledeća destinacija za odmor svakog savremenog putnika, čak i nezavisno od sezone. Ne samo zbog svoje lokacije, već i istorije i činjenice da je ovaj nacionalni park mesto na kom se kreiraju avanture za pamćenje, dodaju.

U potrazi za lokacijama koje se nalaze na samom vrhu najtraženijih svetskih desinacija, u Vajsroju kažu da su odlučili da se hotel smesti na još jednom snežnom, osunčanom planinskom odmaralištu i tako ovu srpsku planinu učine svojom prvom evropskom destinacijom.
Pique Ski Bar; Foto: Viceroy Kopaonik
Investicija od 54 miliona evra

Ukupan iznos investicije u hotel "Vajsroj Kopaonik" iznosiće oko 54 miliona evra, objašnjavaju za B92.net iz ovog hotela na čijem se mestu, inače, prehodno nalazila neiskorišćena zgrada.

Šta posetioci mogu da očekuju?

Kako naglašavaju naši sagovornici, "Vajsroj Kopaonik" će debitovati sa prilagođenom ponudom u skladu sa sezonom otvaranja, pa će tako u ponudi biti nedeljne porodične avanture na otvorenom, spa-ponuda, boravak u dečjem klubu za najmlađe, kao i romantični letnji odmori i uzbudljivi vikendi.

Gosti će imati priliku i da uživaju u širokoj gastronomskoj ponudi, a očekuju ihi promotivne ponude u vidu gratis noćenja ili hotelskog kredita.
Karaman Suite; Foto: Viceroy Kopaonik
"Optimistični smo. Cilj nam je da dočekamo naše prve goste u bezbednom, ali inspirativnom okruženju, da im predstavimo jedinstveni 'Vajsroj vajb' protkan lokalnim sastojcima, i pružimo uslugu zbog koje će poželeti da nam ponovo dođu. Svi oni iz Srbije i zemalja u kojima su moguća putovanja, a koji žele pauzu u ovom izazovnom periodu, dobrodošli su da dožive Kopaonik kao novu uzbudljivu destinaciju, a naš tim će se pobrinuti da njihov boravak učini maksimalno prijatnim", zaključuju iz "Vajsroj Kopaonik" za B92.net.

Podsetimo, nedavno je i ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić najavio dolazak, odnosno otvaranje ovog hotela u Srbiji, nakon razgovora sa direktorkom globalne prodaje tog lanca Sem Torgerson.

"Srećan sam što mogu da najavim da Vajsroj hotels end rizorts dolazi u Srbiju. Velika zahvalnost Sem Torgerson na dobrim vestima", napisao je Ðurić na svom nalogu na Tviteru.

On je istakao da ta i slične investicije izdvajaju Srbiju kao povoljnu destinaciju za turizam i posao u ovom delu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: