Auto-put Beograd-Podgorica jedan od ključnih projekata

Beograd -- Srbija se nalazi u velikom investicionom ciklusu, koji, između ostalog, podrazumeva i povezivanje sa regionom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Jedan od ključnih projekata koji u tom pogledu radimo je onaj koji bi trebalo auto-putem da spoji Beograd i Podgoricu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegom iz Crne Gore, Miladenom Bojanićem, Momirović je kazao da je reč o auto-putu Miloš Veliki koji Srbija uveliko gradi.

Podseća da je deonica od Beograda do Čačka završena, da su u toku radovi od Čačka do Požege, a da se uskoro očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju dela puta od Požege, preko Arilja, Ivanjice, Duge Poljane do Boljara.

"To je deonica od 107 kilometara, za nas jako značajna i strateški važna zbog povezivanja i približivanja Beograda i Podgorice, i Beograda i Bara", rekao je Momirović.

Istakao je da regionalno povezivanje podiže ekonomske perspektive svih zemalja i građana.

"Mislim da nikada u istoriji nisu bile tako povoljne okolnosti da razvijemo infrastrukturu u našim državama, da omogućimo ono što mi zovemo "Plan Srbija 2025", a to je da prosečna plata poraste na 900 evra i da omogućimo slobodan protok robe i ljudi", naveo je Momirović.

Dodaje da se upravo osnova regionalne politike odnosi na slobodan protok roba i ljudi, zbog čega je, ističe, Srbija i pokrenula inicijativu "mini Šengen".

Istakao je da Srbija ne želi nikakve barijere u prometu robe i građana, a uz potpuno uvažavanje političke realnosti na terenu i perspektive države Crne Gore kao nezavisne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu