Pravila za svadbe u Srbiji: "Čestitanje ne mora da bude ljubljenje" VIDEO

U planu mera koji je prosleđen Vladi dati su predlozi kako bi u narednom periodu na bezbedan način mogle da izgledaju kongresi, prijemi, proslave, ali i svadbe.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

12:25

Pravila za svadbe u Srbiji:
Foto: Shutterstock/Iryna Mandryka

Svako ko je jednom bio na srpskoj svadbi zna da je to teško izvodljivo.

"Mislim da je moguće organizovati svadbe u Srbiji", kaže za Prvu TV Boško Bubanja, predsednik skupštine udruženja Ivent industrija Srbije.

"Mi sa preporukama nismo prezadovoljni, ali ako uzmemo da smo u prethodnih 13 meseci imali katanac, sve preko toga je pozitivan signal da počnemo da se otvaramo", kaže Bubanja.

"Mi smo spremni da ovo prihvatimo", kazao je.

U vezi sa predloženim merama koje su, kako kaže, dobrim delom iz programa mera "Mi brinemo" koji je Ivent industrija uradila u saradnji sa lekarima i prema iskustvima iz sveta, objasnio je kako bi to moglo da izgleda.

"Čestitanje ne mora da bude ljubljenje, gosti mogu da priđu mladencima, uruče poklone, slikaju se i da se vrate na svoje mesto. Ograničenje je da jedna porodica bude za jednim stolom - što je ionako bilo tako", kaže Bubanja.

"Pre je broj gostiju bio ograničen na 30, a sada toga nema i to je značajno. Ovde se to odnosi na površinu - jedan gost na četiri kvadrata odnosno pet po stolu za sedenje. S obzirom da su naši objekti veliki to nije nesprovodivo iz ugla organiztora i i prihvatljivo je za mladence", ističe on.

"Moja branša 13 meseci nije radila svoj posao. Preorijetnisali su se na druge poslove da bi preživeli - prodaju instrumente, voze taksi", rekao je Miša Mijatović, harmonikaš.

On ističe da je ovako teško raditi jer nije moguće zakazati svadbu na 15 dana.

Povodom pleksiglasa kojim bi muzika bila odvojena, Mijatović smatra da je to nepotrebno, jer je dovoljno da se napravi distanca.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: