Sve bliži početak gradnje Fruškogorskog koridora

Koridori Srbije raspisali su javnu nabavku usluge tehničke kontrole projektne dokumentacije za Fruškogorski koridor.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos/bogdan.hoda
Foto: Depositphotos/bogdan.hoda

U tenderu se precizira da je reč o četiri deonice buduće brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma: deonica 1: Petlja “Autoput E-75” – Paragovo, deonica 2: Paragovo – početak Obilaznice Rume, deonica 3: Petlja “Kać” – Petrovaradin (petlja “Autoput E-75”) i deonica 4: početak Obilaznice Rume – Petlja “Ruma” (E-70).

Vrednost kontrole projekta Fruškogorskog koridora procenjena je na 30 miliona dinara, bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 9. mart.

U tehničkim specifikacijama projekta u okviru tenderske dokumentacije navodi se da će Fruškogorski koridor imati četiri trake širine po tri i po metra, ukupno 14 denivelisanih raskrsnica na sve četiri deonice, dva tunela – "Širine" (pešačko-biciklistički tunel) i "Iriški venac", 42 mosta i 10 nadvožnjaka, piše Ekapija.

Predračunska vrednost izgradnje čitave saobraćajnice je 58,9 milijardi dinara, odnosno oko 500 miliona evra.

Precizirano je je da je investiciona vrednost projekta procenjena na osnovu idejnog projekta koji je izradio Institut za puteve a.d. Beograd, i za koji je izvršena stručna kontrola.

Podseća se da se projekat Fruškogorskog koridora dugog oko 48 kilometara realizuje na osnovu ugovora između Vlade Srbije kao finansijera, Puteva Srbije kao investitora, Koridora Srbije kao naručioca i kompanije China Road and Bridge Corporation, kao izvođača radova, zaključenog 6. oktobra prošle godine.

Kako je tada najavljeno, izgradnja Fruškogorskog koridora mogla bi da počne na proleće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu