Nove investicije u auto-industriji: Nemci otvaraju fabriku u Jagodini, Kanađani u Aleksincu

Nemački Fišer automotive sistems otvoriće u decembru proizvodni pogon u Jagodini, a kanadska kompanija Magna siting gradiće u Aleksincu.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos, ginasanders
Foto: Depositphotos, ginasanders

Kompanija koja će investirati u Jagodini bavi se proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila. Kako se navodi na sajtu kompanije, oni nude rešenja za unutrašnjost vozila sa fokusom na vozačko i putničko iskustvo, piše portal E-kapija.

Prema najavi predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića, u planu je da u početku bude zaposleno 100 radnika.

"Do kraja sledeće godine zaposliće ukupno 350 radnika", dodao je Marković. Kada je o Aleksincu reč, u planu je fabrika za izradu komponenti za sedišta za automobile.

Aleksinački odbornici doneli su odluku o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade, navodi se na opštinskom sajtu, a takođe prenosi portal E-kapija.

Magna je početkom juna pokrenula proizvodnju u iznajmljenoj hali u Aleksincu, a tada je najavljeno da druga faza investicije podrazumeva gradnju nove, veće hale u koju će biti preseljena cela proizvodnja i gde će biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

Podsećanja radi, kanadska kompanija proizvodi presvlake za auto-sedišta za poznate svetske marke automobila i posluje u 18 evropskih zemalja. U Srbiji posluju već šest godina, a pogon imaju i u Odžacima.

strana 1 od 172 idi na stranu