Ko će sve na KiM da ima koristi od DFC-a?

Američka Međunarodna razvojna finansijska koroporacija DFC na Kosovu i Metohiji finansiraće nekoliko sektora od kojih će građani imati koristi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

16:28

Ko će sve na KiM da ima koristi od DFC-a?
Foto: EPA-EFE Kushtrim Ternava

Među njima su i dva ski centra Brezovica i Rugova, kao i Fabrika baterija u Gnjilanu, industrija za preradu hrane, kažu u kosovskoj privrednoj komori.

Predsednik te komore Berat Rukići naveo je na FB da će od sporazuma postignutog u Vašingtonu i ovonedeljne posete delegacije SAD Prištini imati koristi i IT sektor, teromelektrane na prirodni gas, kao i onaj za istraživanje i preradu olova ...

Americki zvaničnici, među kojima je bio i savetnik predsednika SAD Ričard Grenel u ponedeljak uveče su u Prištini pored dolazak u Beograd naveli da njihove investicije na Kosovu mogu da premaše milijardu dolara.

Izvršni direktor DFC -a Adam Boler rekao je u ponedeljak u Prištini da će oni finansirati mnoge projekte poput autoputeva i železnica.

"Veoma smo posveceni razvoju malih preduzeća na Kosovu. Donećemo finansijski razvoj sa resursima koje ovde imate" rekao je Boler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: