Ko će sve na KiM da ima koristi od DFC-a?

Beograd -- Američka Međunarodna razvojna finansijska koroporacija DFC na Kosovu i Metohiji finansiraće nekoliko sektora od kojih će građani imati koristi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Kushtrim Ternava
Foto: EPA-EFE Kushtrim Ternava

Među njima su i dva ski centra Brezovica i Rugova, kao i Fabrika baterija u Gnjilanu, industrija za preradu hrane, kažu u kosovskoj privrednoj komori.

Predsednik te komore Berat Rukići naveo je na FB da će od sporazuma postignutog u Vašingtonu i ovonedeljne posete delegacije SAD Prištini imati koristi i IT sektor, teromelektrane na prirodni gas, kao i onaj za istraživanje i preradu olova ...

Americki zvaničnici, među kojima je bio i savetnik predsednika SAD Ričard Grenel u ponedeljak uveče su u Prištini pored dolazak u Beograd naveli da njihove investicije na Kosovu mogu da premaše milijardu dolara.

Izvršni direktor DFC -a Adam Boler rekao je u ponedeljak u Prištini da će oni finansirati mnoge projekte poput autoputeva i železnica.

"Veoma smo posveceni razvoju malih preduzeća na Kosovu. Donećemo finansijski razvoj sa resursima koje ovde imate" rekao je Boler.

strana 1 od 169 idi na stranu