Decenijski projekti se privode kraju: Uskoro i puštanje "istorijske" Gold gondole

Čajetina -- Gotovo svi infrastrukturni projekti koje je opština Čajetina najavljivala u protekloj deceniji polako se privode kraju kako je i planirano.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

"Do 19. avgusta najveći deo tih investicija biti završen, uključujući i Gold gondolu koja će biti puštena u probni rad, kao istorijski projekat ne samo za malo mesto kao što je opština Čajetina, već i za celu Srbiju, zbog čega smo posebno srećni i zadovoljni zato što zlatiborsku gondolu čekamo pet godina, a najavljujemo je već deset godina", izjavio je predsednik te opštine Milan Stamatović.

Opština Čajetina gradi i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje je od izuzetnog značaja za zaštitu životne sredine na Zlatiboru, a zbog vanrednog stanja i epidemije izazvane koronavirusom ti radovi će malo kasniti, pa će Postrojenje biti otvoreno početkom septembra, pojašnjava Stamatović, ističući da će Postrojenje biti "dar narodu koji ga je u najvećoj meri i finansirao".

Osim pomenutog Postrojenja, na Zlatiboru je u završnoj fazi i rekonstrukcija Kraljevog trga, jezera, zamenjene su podzemne instalacije, urađena je obnova kišnog i fekalnog kolektora, a za sve ove investicije sredstva je obezbedila lokalna samouprava iz sopstvenog budžeta.

Zlatibor će nakon svih ovih rekonstrukcija biti mnogo svaremeniji i zanimljiviji, čitav centar će oživeti zahvaljujući atraktivnim sadržajima, modernim predstavama na jezeru - iz vode, na vodi, biće postavljeni svetlosni efekti, fontana na jezeru, prskalice, urediće se zelene površine.

Na Trgu više neće biti privremenih lokacija.

Opština Čajetina je za pet meseci obezbedila novih 100 radnih mesta koja se odnose na prodaju suvenira i tradicionalnih proizvoda u okviru namenski napravljenih objekata, tako da će svi ti vlasnici sada imati svoje porodične biznise, neće zavisiti od bilo koga drugog, dok je dužnost i obaveza naše lokalne samouprave da privuče i dovede turiste koji će kupovati njihove proizvode, zaključuje Stamatović, navodi se na sajtu opštine Čajetina.

strana 1 od 170 idi na stranu