Nema zainteresovanih za Beograđanku, otkazano javno nadmetanje

Beograd -- Javno nadmetanje za deo Beograđanke2, koje je bilo zakazano za danas, je otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, saznaje RTS.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Depositphotos,simply
Foto: Depositphotos,simply

Grad Beograd ponudio je na prodaju svoj deo Palate Beograd po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Budući kupac treba da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta uz obavezu da neće promeniti namenu zgrade.

Grad je obavezao kupca da položi depozit od deset odsto procenjene vrednosti, koji može da bude i veći, ukoliko se na tenderu bude pojavilo više ponuđača.

Beograđanka je dugo bila simbol našeg grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu. Danas pravi velike gubitke i nema potrebe da građani plaćaju njeno održavanje.

Beograđanka je izgrađena u periodu od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 60-ih godina 20. veka. Sa 23 sprata, u to vreme, predstavljala je najvišu zgradu Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu