Projekat od 13 miliona evra: Puštanje Gold gondole moguće početkom avgusta

Najveći deo posla za Gold gondolu je urađen, ostaje da se završi manji deo sa partnerima iz Francuske, te se njeno puštanje u probni rad očekuje krajem avgusta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.05.2020.

12:57

Projekat od 13 miliona evra: Puštanje Gold gondole moguće početkom avgusta
Foto: Depositphotos,dzm1try

To je najavio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je za Ekapiju rekao da posao koji je preostao se tiče montaže opreme, te nije mogao biti urađen tokom vanrednog stanja, jer je, u skladu sa ugovorenim obavezama, potrebno da partneri iz Francuske prisustvuju.

"Tu je ostalo još mesec dana radova. Očekujemo da s otvaranjem avio-saobraćaja u Srbiji, dođu i partneri iz Francuske. Videćemo kako će država regulisati dolazak u zemlju, da li će biti karantina. Ukoliko avio-saobraćaj krene prema najavama 18. maja, partneri će moći da dođu, te se u avgustu može očekivati probno puštanje", objašnjava Stamatović.

Inače, kako je navedeno na sajtu Gold gondola, deo opreme montiraće izvođači iz Amige i Jedinstva, deo francuska firma POMA.

Izgradnja Gold gondole Zlatibor je počela 2017. godine i u taj projekat je uloženo oko 13 miliona evra. Gondola, duga skoro devet kilometara, od centra planine do vrha Tornika u 55 kabina moći će da preveze 600 putnika na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: