Tokom vanrednog stanja podneto 5.894 zahteva za roditeljski dodatak: "Nije bilo kašnjenja"VIDEO

Tokom vanrednog stanja elektronskim putem podnosili su se zahtevi za isplatu roditeljskog dodatka. Koliko je zahteva podneto?

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2020.

12:46

Tokom vanrednog stanja podneto 5.894 zahteva za roditeljski dodatak:
Foto: Printscreen, TV Prva

Zbog mera Vlade Republike Srbije šalteri su bili zatvoreni, te je sve moralo da se obavlja onlajn. Sada se to sve polako vraća u funkciju.

"Kada pričamo uopšte o svim zahtevima koje jedna porodilja može da podnese i da ostvari prava koja se tiču pre svega i Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom, ali i gradskih, lokalnih davanja, ukupno za vreme vanrednog stanja bilo je podneto 5.894 zahteva", rekla je za TV Prvu sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ti zahtevi su se odnosili pre svega na roditeljske dodatke, dečje dodatke, isplate naknade zarade za vreme porodiljskog, posebnu negu deteta, razne potvrde. Dakle, sve ono što je jednoj porodilji bilo potrebno u Beogradu, adresa je bio Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

"Najveći broj zahteva je ostvaren putem portala eBeba koji smo uveli još pre dve godine u gradu Beogradu, a od 27. marta grad Beograd je uveo i novu mejl adresu prijem.zahteva.gov.rs, koja i dalje funkcioniše, a putem koje su žene mogle da podnose elektronske zahteve. Konkretno na ovu mejl adresu je stiglo 926 zahteva", rekla je Stanisavljevićeva.

Što se tiče samih rešenja, u periodu vanrednog stanja Sekretarijat za socijalnu zaštitu ih je uradio preko 6.000.

"Najvažnije je i da u periodu vanrednog stanja nismo imali kašnjenja i da je sve što se tiče i rešenja i onih prava koje jedna porodilja može da ostvari u gradu Beogradu urađeno na vreme i u svim zakonskim rokovima", navela je Stanisavljevićeva.

Opširnije o pravima roditelja koja obezbeđuje grad Beograd pogledajte u sledećem video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: