Vraća se stari sjaj Kuršumlijskoj banji: Prvi gosti 2021.

Potpisivanjem ugovora kompleks Kuršumlijske banje i zvanično je prešao u vlasništvo kuršumlijskog preduzeća Planinka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.01.2020.

12:28

Vraća se stari sjaj Kuršumlijskoj banji:  Prvi gosti 2021.
Foto: Depositphotos/Slast

Hotel Žubor u Kuršumlijskoj banji, koji zauzima površinu od oko 16.000 kvadratnih metara sa pratećim objektima i 95.902 kvadrata, prodat je za nešto više od 1.416.000 evra.

Kućica za termalni izvor u Kuršumlijskoj banji nije bila predmet prodaje, već je način korišćenja termalnog izvora regulisan po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknada u skladu sa Zakonom za korišćenje javnih dobara.

Generalni direktor Planinke Radovan Raičević istakao je da će se u revitalizaciju banje krenuti odmah, prenosi portal Ekapija.

"Projekti su spremni, a uložiće se više od 12 mil evra, dogradiće se još jedan sprat i Kuršumlijska banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021. godine. Određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj banji kako bi bili spremni da počnu da funkcionišu u hotelu Žubor čim se za to steknu uslovi", rekao je Raičević.

Prema rečima generalnog direktora, posao u Žuboru će dobiti stotinak radnika.

Komisija Direkcije za imovinu Republike Srbije donela je u avgustu odluku o prodaji Kuršumlijske banje preduzeću A.D. Planinka, koja i u obližnjoj Lukovskoj banji gradi novi, savremeni hotel sa oko 200 ležajeva, koji će koštati gotovo osam miliona evra, a trebalo bi da bude završen do 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: