Supernova: Do poslednjeg trenutka smo pokušavali da napravimo kompromis

Beograd -- Supernova se ponovo oglasila u vezi sa objavljenom prepiskom sa Junajted medijom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, REDPIXEL
Foto: Depositphotos, REDPIXEL

Kako kažu, iz pomenute prepiske videće se da su u Supernovi "do poslednjeg trenutka pokušavali da naprave kakav-takav kompromis, samo da bi korisnicima omogućili što bolju ponudu".

"Nemamo nikakav problem da se objavi čitava e-mail prepiska sa Junajted medijom, niti predlog ugovora koji su nam ponudili da potpišemo i da se on uporedi sa starim ugovorom sa Radijus Vektorom", kažu u Supernovi.

Kako navode, to dokazuje "da je novi ugovor nezakonit i višestruko nepovoljniji od starog ugovora sa Radijus Vektorom, ali da smo i te nepovoljne komercijalne uslove (cenu i trajanje) mi prihvatili; da smo tražili garanciju, pre svega zbog naših korisnika, za sadržaj na kanalima Sport kluba koju nisu želeli da daju! Da se ne bi desila situacija iz Bosne i Hercegovine - da se prvo potpišu ugovori za Sport klub, a onda kada se to uradi krene agresivna kampanja da je sav kvalitetan sadržaj prebačen na Novu Sport!; da nismo prihvatili teritorijalna ograničenja koja su u suprotnosti sa zakonom i koje bi diskriminisali naše korisnike!"

Iz prepiske se, navode, "vidi da smo tražili ponudu za ceo Telekom Srbija i nažalost pisanu ponudu i predlog ugovora nikada nismo dobili", kao i da su "tražili ponudu za sve kanale Junajted grupe".

Kako kažu, iz pomenute prepiske videće se da su u Supernovi "do poslednjeg trenutka pokušavali da naprave kakav takav kompromis, samo da bi korisnicima omogućili što bolju ponudu, molbom da do konačnog dogovora, produže kablovskim operaterima u sistemu Supernova, za dva meseca, što takođe nisu prihvatili".

Na kraju, naglašavaju da će "što se tiče kleveta na račun Telekoma Srbija i Supernove, u cilju urušavanja kompanijskog imidža", potražiti pravdu na sudu.

Junajted grupa: Nedolično ponašanje

Prethodno je Junajted grupa navela da je "za jednu kompaniju kao što je Telekom u najmanju ruku nedolično da danima obmanjuju građane, korisnike i pokušavaju javno da se obračunaju sa United Grupom jer nismo naseli na manipulaciju".

Navode da su u medijima tako "plasirani 'odabrani' delovi prepiske o pregovorima sa nama".

U Junajted grupi podsećaju da su insistirali na transparentnom ugovoru i da su "samo želeli dokaz gde će se sve pustiti signal naših programa i kolikom broju korisnika".

Navode i da od Telekoma Srbija nikada nisu dobili ponudu za emitovanje njihovih programa poput Arene Sport, "možda baš zato što kao državna kompanija po zakonu ne bi smeli da imaju vlasništvo u medijima".

"Pozivamo rukovodstvo Telekoma da na ozbiljan i transparentan način pristupi pregovorima o sveobuhvatnom procesu stvaranja ravnopravnih tržišnih uslova za sve operatere i otvaranju trzišta telekomunikacija u Srbiji za sve učesnike po ravnopravnim uslovima i po zakonu", zaključuje se u saopštenju Junajted grupe.

strana 1 od 171 idi na stranu