Voditeljka zbunila direktora "Puteva": Drobnjak toleriše 150km/h, zakon kaže preko 130 - kazna

Beograd -- Otvaranjem autoputa Niš-Dimitrovgrad privedena je gradnja Koridora 10 kroz Srbiju.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Prva TV
Foto: Prva TV

Koliko ćemo sada putovati od severa zemlje, Beograda ili Niša do granice sa Bugarskom, koliku ćemo putarinu plaćati, koje će još važne deonice biti otvorene u narednim mesecima, kada ćemo smeti da vozimo do 150 na sat, na Prva TV odgovarao je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Voditeljka Marija Savić Stamenić, Drobnjaka je pitala da prokomentariše njegovu izjavu da će se našim auto-putevima tolerisati vožnja od 150 kilometara na čas, a zakonom je striktno dozvoljeno 130 km/h.

"U Evropi, recimo kroz Italiju je ograničenje 160 km/h, u Nemačkoj nema ograničenja. Ranije sam puno vozio kroz Evropu. Kroz ove zemlje sam vozio 170-180km/h, pa me niko nije zaustavljao. Karabinjeri stoje pored auto-puta, samo gledaju. Isto tako policija te ne dira u Francuskoj i Španiji", rekao je Drobnjak.

Prethodnih meseci nadležni državni organi se puno apelovali da se poštuje dozvoljena brzina zbog velikog broja nesreća. Država je izdvojila velike svote novca za kupovinu kamera, baš zbog bezbednosti na našim drumovima.

Voditeljka Savić-Stamenić inisitirala je na preciznom odgovoru, kako to on predlaže da se vozi kod nas 150 kilometara na čas, da policija "gleda kroz prste", kada zakon kaže nešto sasvim drugo.

Drobnjak je pokušao da to dodatno objasni, a koliko je bio u tome "uspešan", pogledate u sledećem video-prilogu:

strana 1 od 186 idi na stranu