Kar go podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk

Beograd -- Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana Kar go, podneo je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv organizatora štrajka taksista u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: CarGo
Foto: CarGo

Prijava je podneta jer su izvršili krivično delo zloupotreba prava na štrajk čime su ugrozili bezbednost građana, naneli materijalnu štetu i uticali na stvaranje loše slike glavnog grada, saopšteno je iz tog udruženja.

Vučić je krivičnu prijavu podneo protiv Aleksandra Bjelića, predstavnika Saveza taksi udruženja Srbije "Satus", Vlade Bulatovića iz Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd i Saše Kneževića iz Ugovorne privredne taksi komore.

"Štrajk je organizovan i vođen suprotno zakonu. Taksi kartel iskoristio je štrajk i mogućnost blokade grada kao sredstvo pritiska na vladu, predsednika i nadležne organe, a sve zarad ostvarivanja svojih nelegitimnih ciljeva", naveo je Vučić u prijavi.

Predsednik udruženja Kar go naglasio je da 750.000 članova udruženja Kar go neće dozvoliti ucene i zloupotrebe, saopšteno je.

Aleksandar Vučić je uz krivičnu prijavu predao i dokazne materijale i pozvao Više javno tužilaštvo da pred nadležnim sudom pokrene krivični postupak protiv prijavljenih u kojem će zahtevati krivičnu osudu i najstrožu moguću kaznu, navedeno je u saopštenju.

strana 1 od 193 idi na stranu