"Zapadni Balkan prepoznat kao region s velikim investicionim potencijalom"

Region Zapadnog Balkana prepoznat je kao region sa velikim investicionim potencijalom, i taj potencijal biće predstavljen na velikoj konferenciji u Londonu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Epa, NARONG SANGNAK
FOTO: Epa, NARONG SANGNAK

Konferenciju organizuje međunarodni ekonomski dnevnik Fajnenšl tajms (FT) i Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke (KIF

"Ovo je prvi put da zajedno sa FT, renomiranim medijom koji se bavi privrednim temama u Londonu organizujemo promociju regiona, kao investicione destinacije, ali promociju uspešnih kompanija koje dolaze iz ovog regiona šest ekonomija, koju naša zajednička komora okuplja", objasnio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

On je najavio da će na konferenciji biti visoki donosioci odluka, medju kojima premijeri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, ministri zemalja regiona, kao i privrednici.

"Najvažnije je što će biti prisutnno više od 70 top menadžera, vlasnika najrenomiranijih fondova, finansijskih investitora koji žele da čuju i vide šta je to što region izdvaja od ostalih delova Evrope kada je u pitanju procena da možete za novac koji uložite sada zaradite više nego u bilo kom regionu narednih sedam godina, na šta ukazuju svetske banke i investitori. Želimo da predstavimo ovaj region kao region u kome možete da napravite dobar posao, ali I u kojem možete da se osećate sigurno kada investirate novac", rekao je Čadež.

strana 1 od 201 idi na stranu