Borba protiv sive ekonomije: Poreska uprava jača inspekcijske službe VIDEO

Prvi program transformacije Poreske uprave donet je 2015. Dve godine kasnije donet je akcioni plan programa transformacije, koji je ojačao funkciju prvog.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

19:22

Borba protiv sive ekonomije: Poreska uprava jača inspekcijske službe VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Rade Šević, pomoćnik direktora PU Sektora za transformaciju, kaže da su njihovi strateški ciljevi, koji su opredeljeni tim programom transformacije i akcionim planom, unapređenje efikasnosti i efektivnosti obavljanja osnovnih poslovnih funkcija, smanjenje troškova i povećanje kvaliteta usluga i unapređenje uslova rada.

Moderna organizacija neizostavno obuhvata i pružanje usluga poreskim obveznicima, a bavi se i edukacijom, promocijom, ali i pomaganjem obveznicima u ispunjavanju njihovih obaveza.

Svima njima na raspolaganju je Kol-centar, kao i šalteri Vaš poreznik, gde mogu da dobiju sve potrebne informacije.

A sve informacije mogu da dobiju i od kuće.

"Trudimo se da smanjimo potrebu fizičkog dolaska poreskih obveznika u Poresku upravu i zbog toga razvijamo elektronske servise i možemo da kažemo da je možda naša najveća filijala naš portal E-porezi", kaže Šević.

Preko portala E-porezi mogu se podneti poreske prijave.

Borba protiv sive ekonomije još je jedan važan zadatak Poreske uprave.

"Jačamo inspekcijske službe Poreske uprave i u sferi kontrole i u sferi poreske policije. Baziramo njihovo postupanje na analizi rizika, jačamo organizacionu jedinicu koja se bavi strateškom analizom rizika i operativnom analizom rizika i fokusiramo se na poreske obveznike koji se smatraju rizičnim", kazao je Rade Šević.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: