Lupila vas ledenica? Evo kako da naplatite štetu

Većina sugrađana kojima je na automobil pao sneg sa krova zgrade, led, ledenice ili grana kraj koga je bio parkiran uspe da nadoknadi pričinjenu štetu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

16:10

Lupila vas ledenica? Evo kako da naplatite štetu
(Foto: Thinkstock)

Koliko dugo će trajati ceo proces nadoknade štete, zavisi od toga da li je, i kako, osigurano vozilo. Najlakše će štetu nadoknaditi vlasnici automobila koji imaju "kasko" osiguranje vozila, koje pokriva i štetu na vozilu nastalu usled pada snega, ledenica, polomljenih grana...

"Potrebno je da, kada uočite štetu na vozilu, pozovete saobraćajnu policiju koja će izvršiti uviđaj i sačiniti zapisnik", kažu za Večernje novosti u jednoj osiguravajućoj kući. - Tada vozilo dolazi kod nas, naše stručno lice sačinjava zapisnik, procenjuje štetu, a na vlasniku vozila je da li želi da mu šteta bude isplaćena ili da odveze vozilo u servis kome će nakon popravke, osiguranje isplatiti ugovorenu sumu.

I vlasnici vozila koja nemaju kasko osiguranje, kaže sagovorenik "Novosti", imaju način da naplate štetu na vozilu.

- Ukoliko uz obavezno osiguranje od auto-odgovornosti vlasnik vozila ima zaključeno i osiguranje stakala na vozilu, u slučaju pada snega ili leda može naplatiti štetu koja nastane na staklima. I ovde je obavezno prisustvo policije koja će sačiniti zapisnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: