Počela sniženja u tržnim centrima, obratite pažnju na ove trikove

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kada se potroši dosta novca, kupovina prilično stagnira.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2019.

09:59

Počela sniženja u tržnim centrima, obratite pažnju na ove trikove
(Foto: Thinkstock)

U prodavnicma je kupaca manje, a da bi ih privukli, trgovci tradicionalno polovinom januara organizuju prodaju po daleko povoljnijim cenama.

Manjak kupaca, kao i priprema za prolećnu sezonu, razlog je što se trgovci odlučuju na sniženja jer valja osloboditi prostor za dolazak nove robe i prodati onu koja je preostala. Ponuda u prodavnicama je raznovrsna, baš kao i cene, može se kupiti odeća, obuća, tašne... a ušteda se kreće od nekoliko stotina dinara pa i do više hiljada, piše Dnevnik.

Dakle, u gotovo svim radnjma i tržnim centrima su sniženja, a trgovci mušterije mame uz ogromne natpise o visini sniženja. Procenat se uglavnom kreće oko 20 odsto, ali je mnogo i prodavnca u kojima je roba snižena i do 60 i 70 odsto. To je, svakako, dobar procenat jer se može pazariti i upola jeftinije nego pre neki dan, ali da bi bili dobro upoznati s onim što ih u radnji čeka, mušterije bi trebalo pažljivo da pogledaju šta na izlozima piše.

Naime, prodavci, po pravilu, velikim brojkama pišu visinu sniženja, bez obzira na to o kojem je procentu reč, dok je upadljivo manjim slovima napisano da se sniženja kreću do, recimo 70 odsto. To, zapravo, znači da je u ponudi i roba koja je snižena do tog procenta, ali da se taj pocenat sniženja ne odnosi na svu robu. Ima i dosta prodavnica, pre svega obuće, u kojima je roba snižena 30 odsto, što je ispisano velikim brojkama, a potom sledi još veća brojka, od recimo 60 i 70 odsto, ali daleko manjim slovima piše da se taj procenat popusta odnosi na drugi kupljeni par, koji pri tom mora biti jeftiniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: