I dalje kolaps: U dve trećine Srbije onemogućen promet nekretnina

Zbog štrajka službenika katastra, dve trećine Srbije je u potpunom kolapsu. Očekuje se današnja odluka Vlade, koja bi trebala da "ugasi požar".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

13:10

I dalje kolaps: U dve trećine Srbije onemogućen promet nekretnina
Foto: Thinkstock

Od 24. decembra kada je počeo štrajk, potpuno je onemogućen upis i pomet nekretnina. Centralni sistem je isključen u onim katastarskim opštinama, gde zaposleni traže povećanje plate i definisanje radnog statusa.

Od danas ne radi najveći broj beogradskih opština, pa je gotovo dve trećine Srbije potpuno blokirano za bilo kakav promet i upis nepokretne imovine.

Prema rečima Nebojše Pejčinovića, izvršnog sekretara sindikata "Nezavisnost" u RGZ, do sada su održana dva razgovora sa predstavnicima Vlade. Prvi je održan 9. januara kod Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a prošle nedelje sastali su se još jednom, a skupu su prisustvali i predstavnici RGZ i kabineta premijerke Ane Brnabić.

- Usaglasili sumo najveći broj zahteva, ali ostalo je još da se dogovorimo oko neisplaćenih naknada", za Prva TV, priča Pejčinović.

Kako navodi, štrajk može biti veoma brzo obustavljen, jer na današnjoj sednici Vlade treba da se razmatri još jedino sporno pitanje.

Kako je Pejčinović za B92 rekao, štrajkom žele da reše zahteve za definisanjem materijalnog položaja i statusa zaposlenih u RGZ.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine, zaposlenima u RGZ, u proseku, manja je plata za 5.000 dinara i ispod je republičkog proseka.

Više u video prilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: