Posle ugovora o kreditu Telekomu - Memorandum sa ruskom bankom

Sberbanka Srbija i Telekom Srbija potpisali su memorandum o saradnji, u okviru posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, saopštila je ta banka.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

12:50

Posle ugovora o kreditu Telekomu - Memorandum sa ruskom bankom
Foto: Thinkstock

Memorandum je iniciran ugovorom koje su te dve kompanije sklopile decembra 2018. godine.

Sberbanka Srbija jedna je od banaka koja je učestvovala u kreditiranju kompanije Telekom. Sberbank grupa je u tom kreditu učestvovala sa 77 miliona evra, od čega je učešće Sberbanke Srbija 25 miliona evra.

Ta investicija deo je šire akcije "Milion plus" koju Telekom Srbija sprovodi u cilju dostizanja preko million korisnika svojih multimedijalnih usluga i interneta.

Memorandum, kako je objasnio generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk, predviđa da kroz razmenu informacija, identifikovanje investicionih projekata i prilika i organizovanje ekspertskih sastanaka Sberbank i Telekom Srbija unaprede investicija koje će biti od koristi tim kompanijama, ali i ekonomijama Rusije i Srbije.

Telekom Srbija je, kako je saopšteno, vodeći provajder telekomunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi koji posluje i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

U Srbiji ima godišnji konsolidovani prihod od 1,05 milijardi evra i neto profit od 125 miliona evra.

Na nivou čitave grupe Telekomu Srbija opslužuje oko 10 miliona korisnika različitih usluga (mobilna, fiksna, internet i multimedija).

Republika Srbija poseduje 58 odsto udela u Telekomu, 20 odsto su sopstvene akcije kompanije, dok oko 15 odsto pripada gradjanima Srbije, a sedam odsto zaposlenima i bivšim zaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: