Vlasnik preduzeća Jela star kupio FAP Livnicu

Prijepoljski privrednik Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća "Jela star", kupio je FAP Livnicu sa nadgradnjom za dva miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

08:38

Vlasnik preduzeća Jela star kupio FAP Livnicu
Foto: Thinkstock

"Linija za lamelirane grede i bindere već je stigla i vrlo brzo krećemo sa radom. U planu je zapošljavanje radnika i ponovno pokretanje ovog industrijskog giganta", rekao je za Glas zapadne Srbije Ljujić.

Privredni sud u Užicu je početkom 2017. doneo rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad prijepoljskom Livnicom sa nadgradnjom, zavisnim preduzećem FAP korporacije.

Predlog za pokretanje stečajnog postupka podnelo je Ministarstvo privrede, a po rešenju Privrednog suda u Užicu stečajni postupak otvoren je zbog trajnije nesposobnosti za plaćanje.

Poreska uprava je početkom 2018. objavila spisak najvećih dužnika u Srbiji zaključno sa poslednjim danom u 2017. godini, a medju njima se našla i FAP Livnica sa nadgradnjom, sa oko 747 miliona dinara poreskog duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: